Дан словенске писмености и културе (2019) – (видео)

Spread the love

 

Русија је прославила Дан словенске књижевности и културе. Главни гала концерт одржан је у Москви на Црвеном тргу. На једној позорници пјевало је више од 30 хорова, који броје око хиљаду људи, солисте водећих оперних трупа и руски популарни пјевачи. Извођена је различита музика: од духовних и националних композиција до популарних пјесама. Патријарх московски и руски Кирил учествовао је у прослави. ТВ медијски мостови повезивали су пјевање не само у градовима Русије, већ и у Белорусији, Бугарској и Србији. У концерту су такође учествовали хорови из Русије, Белорусије, Бугарске и Србије.

О торжествах на День славянской письменности и культуры

В России отметили День славянской письменности и культуры. Главный праздничный концерт, по традиции, прошёл на Красной площади. На одной сцене более 30 хоров общей численностью около тысячи человек, солисты ведущих оперных трупп, звезды российской эстрады.

Патријарх Кирил је рекао да је такав сусрет на Црвеном тргу на Дан сјећања на Свете Ћирила и Методија предање правих вриједности: “Подвиг Светих равноапостолних Кирила и Методија, који су поставили основе писмености словенских народа. Њихов подвиг је довео до тога да су словенски народи, а посебно бих поменуо народе историјске Русије, постали заиста један од свјетских центара културе, самосвојне културе, која с једне стране чува памћење и предање, а истовремено представља платформу за развој нових открића“ – рекао је патријарх Кирил.

День славянской письменности и культуры

День славянской письменности и культуры (2019) / Телеканал „Россия – Культура“

„День славянской письменности и культуры (2019)“, – смотрите онлайн на официальном сайте телеканала „Культура“ – tvkultura.ru

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

* Please enter the Biggest Number