Козачки коњаници контролишу понашање ЛГБТ припадника на Светском купу фудбала у Русији

Spread the love

 

Више од 300 козачких коњаника распоређено да „прате понашање ЛГБТ припадника“ у граду домаћину Светског фудбалског купа у Русији.

Више од 300 козачких коњаника је распоређено да „прате понашање ЛГБТ припадника“ у граду домаћина Свјетског купа у фудбалу. Коањаници су распоређени у граду како би спријечили чланове ЛГБТ заједнице да праве  провокације показивањем својих сексуалних односа. Коњаници ће бити распоређени заједно са полицијом у Ростову на Дону, гдје ће бити домаћин квалификационих утакмица у којима су Бразил, Швајцарска, Уругвај, Јужна Кореја, Мексико и Саудијска Арабија.

Козаци се обавезују да траже полицијску акцију ако виде љубљење осим мушкараца и жена. Обећали су да неће користити своје традиционалне „бичеве“. Вођа козака Олег Бараников је рекао: „Наше вриједности су хришћанска вјера, служба отачаству, а прије свега породици“. Коњаник Дмитриј Воскресов каже: „Европске вредности које се веома разликују од козачког стила живота могу постати питање неслагања током Светског првенства.“

Козаци су одиграли кључну улогу у успостављању царске руске империје и данас су значајни у одређеним регијама Русије као у Ростову на Дону. Званични енглески навијачки водич за Свјетско првенство упозорио је присталице геј да не приказују своју сексуалност док су у Русији. Федерација фудбалских навијача (ФСФ) представља више од пола милиона навијача. „Неке ствари морају бити опрезне у друштвима која су мање `толерантна` него код куће“, каже водич. „Нема разлога да не дођете на Свјетско првенство ако сте ЛГБТ.“ Али „савјетујемо вам да јавно не приказујете своју сексуалност“.

Превод: Огњен Војводић

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5813527/More-300-Cossack-horseman-deployed-monitor-LGBT-kissing-World-Cup-host-city.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

* Please arrange the below number in increasing order