Melting pot перформанс у југословенском РТС српском фолклорном фазону ( видео)

Spread the love

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Melting_pot

Неће Албанци са Србима да иду у школу `Боро и Рамиз`, неће Хрвати и Словенци да буду Југословени, у заједничкој држави, издали су идеологију `братства и јединства`, вратили се сви свом националном, религиозном и културном континуитету. Зато је РТС наслеђеним назорима `несврстаних` сакупио азијске и афричке студенте Србије, (било је правично и поштено да доведу и арапске муслиманске мигранте), да у српским ношњама пјевају пјесму народну српску о рађању нових нараштаја. `Нек изникну млади` мелези, али и све расе и народи наше планете Земље, на простору полупразне Србије, која је сваким даном празнија због ниског наталитета и исељавања школованих и нешколованих, младих и старих Срба.

Svet u Srbiji – studenti iz sveta

Program „Svet u Srbiji“, je prilika studentima iz sveta da upoznaju našu zemlju, tako što će da nauče srpski jezik, a onda nastave studije na nekom od fakulteta. Upoznaju jezik, ali i našu kulturu i tradiciju. Šta su sve naučili u nekoliko minuta predstaviće nam ova grupa od 20-ak studenata ili budućih brucoša.

Кад неће Црногорци хоће црнци, кад неће Албанци хоће Арапи, да са Србима сарађују и изграђују заједничко друштво и државу, различитих раса и религија, слободног политичког и полног опредјељења, ослобођени обавезујућих полних и породичних патријархалних и православних предрасуда. Ако Америка затвори `вавилонска` врата муслиманским мигрантима и подигне зид према хиспаницима, и остане отаџбина бледоликог бијелог евроамеричког човјека, српске демократе и либерали, омладинске и студентске организације неће.  Савремена Србија ће бити, као што је била од ослобађања од османске окупације, отворен `планетарни` простор политичког, религиозног и лингвистичког либерализма. Зато РТС овим `глобалистичким` гестом поручује `свету` да је и као полуокупирана од држава атлантског пакта и југословенских суграђана Србија остала одана југословенској, револуционарној, демократској, визији ванвјерског вавилонског великог општег мијешања народа и народности, раса и религија, латинске и православне писмености, америчких и азијских култура, празника, обичаја и навика. Заправо, идеји разграђивања и релативизовања вјерског, културног и народног идентитета, као протеклих сто година вишеименовања властитог језика и народа у троимени југословенски језик и народ.

 

Masmediologija na Balkanu-Pepika.wmv

nsert iz filma Masmediologija na Balkanu 1989 godine